Kom igång med din

FORCE ONE

Lär dig hur du iordningsställer din FORCE ONE

Börja spara tid och pengar med din FORCE ONE. Oavsett om du använder en spikpistol för första gången eller har bytt ut din gamla spikpistol mot FORCE ONE, så är vi här till din tjänst. Följ avsnitten på den här sidan och lär dig allt.

Innehåller

REGISTRERA DITT VERKTYG

Registrera ditt verktyg för att få extra fördelar, bland annat:

2 års tilläggsgaranti

Reparation av verktyget inom 24 timmar

Gratis årligt underhåll

Direkt kontakt med CELO:s tekniska team

Innan du börjar

Det finns en del saker vi rekommenderar, att du gör innan du börjar använda FORCE ONE-gasspikpistolen:

Efter att du tagit ut verktyget ur förpackningen ska du kontrollera, att du har fått alla beställda delar i lådan. Du kan se vad som inkluderats här: FAQ

Läs anmärkningen som finns i lådan för att förstå allt om verktyget. Du kan ladda ned pdf-filen här

Laddning av det nya verktygets batteri

Förse din FORCE ONE med CELO:s premiumtillbehör: Spik, gaspatron, clips, klämmor och brickor! Kolla in hela sortimentet här

Iordningsställning av verktyget

Nu är det dags att iordningsställa och förbereda din FORCE ONE för praktisk tillämpning! Se videon för stegvis vägledning hur snabbt och enkelt det går.

Tips för felsökning

Säkerställ att minst två spikar finns i magasinet. För säkerhets skull aktiveras inte spikpistolen, när magasinet innehåller mindre än 3 spikar.

Maximalt spiklängd som magasinet kan ta är 40 mm.

Se till att batteriet är laddat och att bränslecellen inte är tom.

Underhållsvideos

Vad man bör göra, om verktyget inte fungerar?

Om verktyget inte fungerar, ska vi först kontrollera batteriet som ofta kan ha en otillräcklig laddning. Ta ut och byt ut batteriet mot ett fulladdat.   

Vad man bör göra, om verktyget inte fungerar?

Om batteriet är fulladdat och verktyget inte fungerar, ska gaspatronen kontrolleras. De räcker till närmare 1.000 skott, så det kanske är tid att byta ut den, om du varit fullt sysselsatt.

Vad gör man, om en spik fastnat i omloppet?

Ibland kan en spik fastna i spikpistolen, vilket innebär, att den inte avlossar ett skott, när du trycker på avtryckaren. Stäng av spikpistolen och använd verktyget för att lossa blockeringen. 

Vad gör man, om framstycket inte kan rubbas?

 Om frampartiet inte rör sig, när du trycker på det, bör du kontrollera spikarna i magasinet. Säkerhetsmekanismen kräver, att du alltid ska ha minst 2 spikar i magasinet för att kunna trycka av.

Huvudtillbehör för FORCE ONE

Konstruerad för att spara tid vid installering av rör och rörkanaler med en gasspikpistol. Tryck helt enkelt in röret, så det låses på plats!

Högpresterande bandad maskinspik som förstärkts med tandning för att ge ett optimalt grepp i hårda material som betong och stål.

Ett tillbehör till gasspikpistolen som låter dig installera buntband. Konstruerad med 4 sidoöppningar, så att du kan installera från alla vinklar.

Rörklammer FP är en smart multidiameterlösning, eftersom varje klammer täcker 3 rördiametrar. Den ger maximal flexibilitet i användningen eftersom den är kompatibel med alla gas spikmaskiner.

Plastklammer TPLC är patenterad och avsedd för att fästa platta kablar. Clipsen kan enkelt fästas med gas spikpistol FORCE ONE och är även kompatibla med många andra gas spikpsitoler (FORCE ONE, Powers Trak It® C3, Spit Pulsa 700/800E).

Installera på sekunder, när du använder gasspikpistolen! Den integrerade plastdelen säkerställer ett fast grepp i spikpistolens framparti, vilket ger en exakt och enkel installering.

Ofta ställda frågor (FAQs)

  • 1 x FORCE ONE gasspikpistol
  • 1 x Skyddsglasögon
  • 2 x Öronproppar
  • 2 x Batteri
  • 1 x Laddare
  • 1 x Transportväska
  • 1 x Verktyg för att lossa blockering
  • 1 x Instruktionshandbok

En gaspatron till FORCE ONE räcker för minst 800 skott.

Batteriet bör räcka för cirka 3.000 skott. 

Gaspatronen har en min. hållbarhetstid på 2 år, så länge den förvaras i temperatur från +5 till 25 ºC.

Om du känner, att du behöver någon reservdel, bör du ta kontakt med återförsäljaren eller försäljningsrepresentanten som sålde FORCE ONE till dig alternativt ringa vårt supportteam som gärna står till tjänst.

I de flesta fall löses problemen genom att följa rekommendationerna som ges i våra underhållsvideos. Om du fortfarande har problem efter att ha tittat på dem, bör du kontakta din återförsäljare eller försäljningsrepresentant.

Om du fortfarande har några frågor angående FORCE ONE eller något av dess tillbehör, tveka inte att kontakta oss.

Avslutning

Därmed är du redo att börja använda FORCE ONE på arbetsplatsen. Om du inte använt en spikpistol innan, rekommenderar vi att du först  gör några provskjutningar på ett avskilt ställe på din arbetsplats för att bekanta dig med verktyget, justera skottdjup och kontrollera hur grundmaterialet beter sig. Om du sparat borrningstid med andra verktyg hittills, är du redo att njuta av de ökade inbesparingarna med din nya FORCE ONE.

Kontakta teknisk support

Behöver du ännu mer hjälp? Spara tid genom att fylla i vårt online kontaktformulär och vi sammanför dig med en expert.

Skräddarsydda utbildningsmöten med CELO

Vill du få större kunskap om FORCE ONE? Planera in ett virtuellt utbildningsmöte eller en konkret demonstration med vårt expertteam.